Livrăm personal în Constanța în maxim 2 ore, pentru comenzi plasate în timpul orelor de lucru!
Nunti

Organizarea Nuntii Pas cu Pas

drew-coffman-llWjwo200fo-unsplash

Planificarea unei nunți se poate simți uneori destul de copleșitoare. În timp ce cuplurile angajează adesea un profesionist pentru a-și gestiona planurile de nuntă, există o mulțime de motive pentru care ar putea opta să își asume și ele majoritatea responsabilităților. Poate că lucrați cu un buget strâns de planificare a nunții sau poate că vă plac pur și simplu toate posibilitățile de bricolaj – în orice caz, sunt o mulțime de detalii suplimentare, dar este posibil să vă planificați singuri nunta visurilor.

Nunta ta ar trebui să va reprezinte pe amândoi, împreună ca un cuplu.

1) Stabiliți bugetul nunții – și respectați-l
Bugetul nunții va fi factorul principal pentru multe dintre deciziile legate de nuntă, deci acesta ar trebui să fie unul dintre primele lucruri pe care le abordați. Dacă vreun membru al familiei va contribui, discutați cu ei despre ceea ce cheltuiesc. Dacă plătiți singuri factura, este timpul să vă uitați cu atenție la finanțele dvs. Fiți pregătiți pentru o verificare a realității atunci când vine vorba de bugetarea efectivă pentru ziua nunții dvs., deoarece multe cupluri nu realizează întreaga gamă a costurilor implicate.

2) Construiți o listă a priorităților din ziua nunții
Iti recomand sa discuti cu partenerul tău și sa determinati impreuna care vor fi cele mai importante trei aspecte ale nunții voastre.Locul sau data specifică a nunții? Vă închiriati un anumit fotograf de nuntă sau o formație live? Prioritizează toate detaliile și fii dispus să faci compromisuri în rest. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți în limita bugetului și vă va ajuta să vă concentrați eforturile asupra a ceea ce contează cu adevărat.

3) Stabiliți-vă stilul de mireasă
Găsiți câteva resurse de inspirație pentru mirese care vă plac cel mai mult – Pinterest, Instagram, reviste, site-uri de mireasă de încredere și începeți să cercetați. A avea o cunostinta a tipului de stil de nuntă pe care îl doriți vă ajută foarte mult odată ce începeți să vă întâlniți cu potențialii furnizori.

4) Implicati-va amandoi in egala masura
Sa nu simti ca esti singura în tot acest proces de planificare a nunții. Consultați-vă cu partenerul dvs. pe parcurs, părerea lui va fi neprețuită și – chiar dacă este implicat doar în anumite aspecte – face ca planificarea nunții să fie mult mai distractivă atunci când puteți lua decizii împreună. Munca în direcția unui obiectiv comun nu numai că vă leagă în continuare, dar vă ajută și să vă dezvoltați în cuplu cu fiecare problemă pe care o abordați în echipă.

5) Cumpărați o carte de planificare a nunții
Pentru cuplurile care aleg să participe la procesul de planificare a nunții, fără un planificator sau coordonator profesionist, o etichetă tradițională și un ghid (cum ar fi Cartea de nunți) reprezintă o bogăție de informații și sfaturi de specialitate, inclusiv sfaturi și trucuri și chiar exemple de cronologii și liste de verificare .

6) Creați o listă principală
Creati o lista cu tot ceea ce considerati ca este necesar si ceea ce va doriti pentru planificarea nunții pentru a vă menține pe drumul cel bun și a aborda sarcinile ca un profesionist. Acest lucru vă va ajuta să vizualizați și să acordați prioritate obiectivelor fără a fi copleșiți de toate dintr-o dată.

7) Gândiți-vă la date si anotimpuri
Alegeți câteva date ideale pentru nunta dvs. și încercați să fiți flexibili, dacă este posibil, astfel încât să nu fiți constrânși atunci când încercați să rezervați locul nunții.Luați în considerare factori externi, cum ar fi popularitatea acelor date pentru alți căsătoriți (reducând disponibilitatea și prețurile mai mari), dacă datele ar fi dificil de participat pentru oaspeții dvs.

8) Selectați o temă
Indiferent dacă este vorba de culori de nuntă specifice, de inspirație sezonieră sau stilistică sau de o temă reală, uneori este util să alegeți un concept pentru a vă proiecta nunta. Odată ce aveți în vedere o estetică, este mai ușor să luați decizii de proiectare și, în general, totul pare mai coeziv.

9) Lista de invitati
Luarea deciziilor cu privire la lista de invitați poate fi un proces complicat și care va depinde în mare măsură de locul de desfășurare și de buget. Așezați-vă împreună cu partenerul dvs. și membrii cheie ai familiei pentru a pune la punct o listă cu invitații la nuntă.

10) Cercetați opțiunile cele mai bune pentru nunta dumneavoastra
Asigurați-vă că investigați prețurile, pachetele și orice restricții din mai multe locuri potențiale diferite de nuntă și recepție înainte de a vă semna pe linia punctată. Chiar dacă există un loc și un preț de pachet care vă plac cu adevărat, totuși, continuați să căutați opinii suplimentare. Întrebați în jur și vedeți ce alte locații va plac înainte de a semna.

11) Citiți fiecare contract
Înainte de a semna pe orice linie punctată, asigurați-vă că examinați îndeaproape fiecare detaliu al contractelor pe care le încheiați cu furnizorii de nunți – inclusiv data, locația, orele, depozitele, taxele suplimentare, culorile, cantitățile – totul trebuie să fie în contract, deoarece dacă nu este, sau este scris incorect, nu veți fi protejat dacă nu este executat corect. Aveți grijă la clauzele care vă împiedică să revizuiți furnizorul după serviciul lor. Politicile de anulare extreme sau dacă termenii par unilaterali. De exemplu, un contract ar trebui să descrie ce se întâmplă dacă oricare dintre părți anulează, nu doar clientul. Citiți cu atenție orice politici referitoare la modificările aduse contractului, ceea ce înseamnă că tarifele ar putea fi revizuite dacă există modificări semnificative. Astfel de politici sunt practici standard în această industrie, dar trebuie să vă asigurați că sunteți la curent cu termenii. De exemplu, dacă contractul dvs. necesită catering pentru o listă de oaspeți de 50 de persoane, dar ulterior decideți să invitați 100, veți fi responsabil pentru plata unei sume mai mari. În mod similar, un loc ar putea avea un număr minim de oaspeți necesar, care poate fi problematic dacă totalul invitatilor este mai mic decât estimarea inițială.

12) Achizitia rochiei de mireasa si a costumului de ginere
Găsirea rochiei de mireasă perfectă este un proces propriu. Vă recomandăm să începeți căutarea imediat după ce ați ales locația și să finalizați achiziția cu nouă luni înainte de ziua cea mare, deoarece acest lucru vă va oferi suficient timp pentru amenajări și modificări. Cumpărăturile pentru ansamblurile de petreceri de nuntă ar trebui să înceapă cu aproximativ șapte până la opt luni înainte de data nunții, în timp ce îmbrăcămintea de mire poate fi achizitionata cu cinci luni inainte de eveniment.

13) Deleaga persoane pentru ziua nuntii
Nu uita: nu ești singura în asta. Petrecerea ta de mireasă, membrii familiei și sotul tau care,va deveni în curând, sunt pregătiți să te ajute în moduri care se potrivesc punctelor lor forte. Dar trebuie să întrebați – și, uneori, să delegați. Un moment foarte important pentru a delega este în ziua cea mare, când veți avea nevoie de câteva mâini suplimentare pentru a participa la sarcini pe care nu le veți putea efectua, cum ar fi distribuirea florilor de piept,a bratarilor,conducerea invitatilor la mese…

14) Alegeți invitații și salvați datele
Începeți să vă planificați nunta staționară imediat ce vă cunoașteți stilul de nuntă și ați confirmat locul de desfășurare. Invitatiile trebuiesc distribuite de obicei cu nouă luni înainte de data nunții pentru o nuntă de destinație și cu patru până la șase luni înainte pentru nunta locală. Suitele de invitație urmează cu șase până la opt săptămâni înainte de ziua cea mare. Ar trebui să solicitați confirmarile cu cel puțin o lună înainte de eveniment, astfel încât să nu existe surprize de ultim moment.

15) Concentrati-va pe imaginea de ansamblu
Ești prezent în acest moment și simți dragostea – te căsătorești! Nu vă faceți griji cu privire la detalii și dacă unele lucruri nu sunt perfecte. Ce vor observa cu siguranță oaspeții? Un cuplu stresat, care este copleșit de detalii în ultimul moment. Este ziua nuntii tale încearcă să te relaxezi și să te bucuri de toate momentele speciale alături de cei dragi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *